Πανελλήνιες 2023: «Προλάβαινα διάβασμα και βόλτες» - Τι λένε αριστούχοι για την επιτυχία τους


«Συστηματικό διάβασμα με μέθοδο» αναφέρουν παιδιά που κατάφεραν να διαπρέψουν στις εξετάσεις τους - Ευχαριστούν τους καθηγητές τους, καθώς και τις οικογένειές τους


Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων έβαλε τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να πάρουν πολύ υψηλές βαθμολογίες, «αγγίζοντας» το άριστο.

Η Ζωή Λουκά συγκέντρωσε 19.826 μόρια: «Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Ο Γιάννης Γουζέας συγκέντρωσε 18.550 και ο Σωτήρης Αγγελόπουλος 18.300 μόρια. Όνειρό τους να μπουν στη Νομική Αθηνών. Τα ερεθίσματα που τους «τράβηξαν» στη Νομική, η έμφυτη κλίση τους αλλά και το ατελείωτο διάβασμα.

«Ήταν συστηματικό το διάβασμα από πολύ νεαρή ηλικία, με μέθοδο», τόνισε η Νικολέττα Κοντομανώλη που κατάφερε επίσης να διαπρέψει στις Πανελλαδικές.

Όνειρο της της Μελίνας Χατζηδάκη ήταν η Αγγλική φιλολογία και το πέτυχε. «Νομίζω ότι έγραψα σε κάθε μάθημα αυτό που μου άξιζε, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν όλη τη χρονιά».

Την ίδια ώρα, τέσσερις απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, περέγραψαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Παράλληλα, ευχαρίστησαν τους καθηγητές τους, καθώς και τις οικογένειές τους, για την σημαντική βοήθεια που τους παρείχαν.

Η Βασιλική Καραχάλιου συγκέντρωσε 19.260 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή. Όπως είπε «η φετινή χρονιά ήταν μία χαλαρή χρονιά, αφού διάβαζα με σύστημα και χωρίς υπερβολές, δηλαδή περίπου τρεις ώρες την ημέρα». Επίσης, τόνισε ότι, «ήξερα πώς να διαβάζω. Έδινα αρκετή βάση στις επαναλήψεις και στα διαγωνίσματα, χωρίς να έχω ιδιαίτερο άγχος». Μάλιστα, όπως τονίζει, «είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, διότι ρύθμιζα το πρόγραμμά μου ώστε να προλαβαίνω και το διάβασμα αλλά και τις βόλτες».

Ο Ηλίας Μουτογεώργος συγκέντρωσε 19.120 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως ανέφερε «η χρονιά της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν μία μεταβατική περίοδος, κυρίως λόγω της ύλης που ήταν μεγάλη σε όγκο, αλλά και της δυσκολίας της». Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «θεωρώ ότι φέτος οι πανελλαδικές απαιτούσαν συνεχή προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, στοχοπροσήλωση, μεράκι και τακτικό διάβασμα». «Θυσίασα κάποιες εξόδους με τους φίλους, αλλά δεν μπορώ να πω ότι διάβαζα όλη ημέρα, ενώ κατάφερα να ασχοληθώ και με το χόμπι μου που είναι η μουσική» κατέληξε.

Η Δέσποινα Ιωάννου, η οποία συγκέντρωσε 19.100 μόρια, θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή. Όπως τόνισε, «η τελευταία χρονιά ήταν μία δύσκολη χρονιά, διότι όταν θέτεις υψηλούς στόχους έχεις πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και θέλεις πάντα να πετυχαίνεις το καλύτερο». Επίσης, πρόσθεσε: «Αγωνίζεσαι συνεχώς, αφού στην ουσία είναι μία αναμέτρηση με τον ίδιο σου τον εαυτό». Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο, σημείωσε ότι «δεν είχα και πάρα πολύ, διότι ο όγκος της ύλης ήταν πάρα πολύ μεγάλος, κάτι που δεν σου επιτρέπει να κάνεις μία επιφανειακή ανάγνωση, όταν θέλεις να εμβαθύνεις και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς».

Ο Μύρωνας Αυγουστάκης συγκέντρωσε 19.060 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, «η χρονιά ήταν δύσκολη και χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία, διότι η ύλη ήταν εκτενής, αλλά πιστεύω ότι όλα πήγαν μία χαρά, αφού ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές μου». «Ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές, διότι οι ώρες που επένδυσα, αφού δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο, στο στόχο που είχα βάλει, είχαν αποτέλεσμα και χαίρομαι πάρα πολύ που τα κατάφερα».
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !