Το νερό που πίνουμε είναι πιο παλιό και από τον Ήλιο!


Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο; 


Το ερώτημα δεν είναι αυτό (ή είναι μόνον φιλοσοφικά) αλλά το έστω μισό νερό στο ποτήρι μας πόσο αρχαίο είναι...

Γιατί οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον το 50% του νερού που βρίσκεται στον πλανήτη μας (αλλά και έξω από αυτόν) είναι παλαιότερο από το ίδιο το ηλιακό μας σύστημα.

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό "Science" τονίζουν ότι μεγάλο μέρος του νερού που υπάρχει στο Σύμπαν είναι παλαιότερο από τον Ήλιο μας, δηλαδή τα μόρια έχουν σχηματιστεί περισσότερο από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Η νέα αυτή επιστημονική ανακάλυψη ενισχύει την πιθανότητα να υπάρχει ζωή κάπου αλλού στον γαλαξία μας, καθώς φαίνεται πως το νερό είναι πιο διαδεδομένο στα πλανητικά συστήματα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα.

Στο ηλιακό μας σύστημα νερό έχει βρεθεί στη Γη, τη Σελήνη, τον Άρη, μετεωρίτες, κομήτες και τους παγωμένους δορυφόρους των μεγάλων πλανητών. Αυτό που ακόμη δεν έχει καταφέρει η επιστήμη να απαντήσει είναι από πού προέρχεται όλο αυτό το νερό.

Η νέα... ετυμηγορία είναι ότι το 30% έως 50% από τα μόρια του νερού στη Γη και γενικότερα στο ηλιακό μας σύστημα -και σχεδόν όλο το παγωμένο νερό πάνω στους κομήτες- σχηματίστηκαν νωρίτερα από τη δημιουργία του ίδιου του Ήλιου και έχουν προέλευση μικροσκοπικά σωματίδια πάγου που έπλεαν στον διαστρικό χώρο. Αυτό, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι συνθήκες ευνοϊκές για τη ζωή μπορεί να υπήρχαν ήδη -και να υπάρχουν ακόμη- κάπου εκεί έξω, πιθανώς σε ορισμένους εξωπλανήτες, προτού αναπτυχθούν καν στον δικό μας πλανήτη.

Οι πιθανότερες περιοχές εκτός του ηλιακού μας συστήματος που θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί αυτές οι μεγάλες ποσότητες νερού, είναι τα κρύα διαστρικά νέφη αερίων και σκόνης, που αποτέλεσαν την πρώτη ύλη και για το δικό μας ηλιακό σύστημα. Το νερό ή ο πάγος με διαστρική προέλευση έχει μεγάλη αναλογία δευτέριου προς υδρογόνο, επειδή σχηματίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η διακριτή αυτή χημική υπογραφή αποκαλύπτει την εξωηλιακή προέλευση αυτών των μορίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !